Shaktidans

Shaktidans is een wekelijkse les op de maandagochtend, waarin we lichaamswerk en diverse dansstijlen verweven tot één geheel. In een doorgaande flow werk je aan gronding én train je je conditie en souplesse. De focus ligt op voelend bewegen. Je hebt dus meer aandacht voor hoe je bewegingen voelen dan hoe ze er uit zien.

We gebruiken verschillende sensuele dansvormen en muziekstijlen zoals jazz, Afrikaanse dans, buikdans en moderne dans. Per seizoen leggen we een ander accent. Dit seizoen gebruiken we elementen uit de burlesk.

We starten de les met lichaamswerk, waarin we onze adem en energiestroom activeren. Dit doen we door qigong en bio-energetische oefeningen. Daarna volgt een dansimprovisatie waarin we je uitnodigen de beweging vanuit jezelf te laten ontstaan. Om met hart en ziel te dansen. We sluiten de les af met een meditatie of visualisatie. Na afloop is er een kop koffie of thee.

Na de les voel je je vitaal en is je aandacht diep verankerd in je lichaam. Je zit dus niet meer alleen ‘in je hoofd’ – er is ruimte voor bewustzijn. De lessen zijn door hun opbouw voor iedereen toegankelijk.

Na deze les is er een kop koffie of thee en kun je desgewenst een Venus Yoga les volgen. Een mooie combinatie om ontspannen en met nieuwe energie de week te star

Bel voor meer informatie of opgave naar 036 – 5465883 of mail info@vrouwenvallei.nl. Deze lessen worden gegeven door Martina Gijsbers. Hanneke van der Kam en Roos Severins zullen 4 lessen vervangen. Deze les kun je ook volgen als je een strippenkaart hebt van de Vrouwenvallei.