Wie zijn wij?

Martina Gijsbers en Jan Willem Roos creëren in Almere een plek waarin onderzoeken, bewust worden en genieten op een speelse wijze samen komen.

Martina Gijsbers

Martina volgde een dans- (Amsterdam 1988) en acteursopleiding (Brussel 1995) en heeft ruim 10 jaar lesgegeven aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hier ontwikkelde zij een geheel eigen manier van werken waarin authenticiteit, vorm, zeggingskracht en persoonlijke groei haar leidraad was. Daarnaast maakte en speelde ze in diverse voorstellingen en gaf ze trainingen in het onderwijs en bedrijfsleven.

Samen Jan Willem Roos reisde zij door Azië (1992) waar ze verschillende meditatie en yoga trainingen heeft gevolgd. Dit heeft haar leven 180 graden doen draaien. Sinds deze reis houdt zij zich bezig met het beoefenen van meditatie in het dagelijks leven (mindfulness). Ruim 20 jaar bezoekt zij diverse retraites o.l.v; Thich Nhat Than, Sogyal Rinpoche, Genpo Dennis Merzel e.a. Haar passie ligt nu in het combineren van  Meditatie, Zijnsgericht lichaamswerk , Dans en Theater om bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei tot een speelse en toegankelijke levenswijze te maken.

De trainingen die ze heeft gevolgd variëren van Tantra jaartraining e.a (bij Centrum voor Tantra)  Emotioneel en Energetisch Lichaamswerk, Reikimasterschap, Antroposofische massage, Holistic pulsing en begeleiding van hoogsensitieve mensen. In het theater heeft ze samen gewerkt met Liesbeth Colthof, Karina Holla, Helmert Woudenberg, Wim Meeuwissen, Jan van Rossum, Dirk van Opstale e.a.

Martina geeft diverse danslessen, body-mind centering, emotioneel lichaamswerk en individuele begeleiding; procesgericht lichaamswerk en Zijnsgeoriënteerde coaching. Zij is trainer bij het centrum voor Tantra en oprichtster van de Vrouwenvallei.

Jan Willem Roos

Jan Willem heeft na zijn opleiding fysiotherapie de mimeschool in Antwerpen gevolgd.  Nier persé om het theater in te gaan maar om meer te begrijpen en te ervaren van de relatie tussen bewegen, emoties, expressie. Wat beweegt ons nu werkelijk in letterlijke en figuurlijke zin? Vanuit deze nieuwsgierigheid is hij zich sinds 1987 gaan scholen in de haptonomie en sinds 1993 in Aikido.

Jan Willem heeft op verschillende plekken in de gezondheidszorg gewerkt en was verbonden als haptotherapeut bij een reïntegratiebedrijf. Hij heeft lesgegeven aan de Nederlandse vakopleiding voor haptonomie, Synergos. Hij werkt nu als Haptotherapeut in de Open Ruimte.  Daarnaast geeft hij les in Aikido. Hij is ook trainer bij het centrum voor Tantra

Samen

Samen volgen, assisteren en geven zij trainingen aan het Centrum voor Tantra en Rebalancing. Geïnspireerd door de tantrische visie en met ruim 25 jaar samen leven en werken bieden ze diverse trainingen. In de spanningsboog van trouw zijn aan je zelf, elkaar uitdagen en inspireren werken ze graag samen. Ze hebben twee dochters, die hen met beide voeten op de grond houden in het dagelijks leven. Met z’n vieren bezoeken zij ‘Plum Village’  (retraite centrum van Thich Nhat Hanh) waar Mindfulness beoefend wordt voor het hele gezin.